El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dissabte unitat a les forces independentistes en la defensa de l'amnistia i el referèndum d'autodeterminació en la taula de diàleg amb l'Estat: "Menys retrets i més feina".

En un discurs en el Consell Nacional d'ERC, ha demanat aprofitar el que considera una oportunitat per a l'independentisme: "Podríem entrar en una espiral de retrets, però això no ajuda el país a avançar, no és el que vol la gent que cada dia defensa la independència mobilitzant-se".

El Consell Nacional d'Esquerra Republicana ha acordat reivindicar la Taula de Negociació entre Catalunya i l'Estat espanyol i defensar que la solució passa per l'amnistia i la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació.

En les setmanes i els mesos propers, ha dit, ERC tindrà una "excel·lent oportunitat per fer-se més forta a les urnes", en unes eleccions que ha demanat que serveixin per acumular forces a favor d'un referèndum d'autodeterminació.