El vicepresident, Pere Aragonès, ha advertit el president espanyol Pedro Sánchez que el diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat ha d'incloure l'1-O, l'autodeterminació i la sobirania. "No ens trobarem en un diàleg que exclogui això", ha avisat. 

El número dos del Govern s'ha referit a la trobada que han de mantenir Sánchez i el president, Quim Torra, el proper 9 de juliol durant l'acte de cloenda de la conferència nacional que ha celebrat aquest cap de setmana ERC a l'Hospitalet. 

"Nosaltres l'1-O no el podem oblidar ni el volem oblidar i ho diem a Sánchez. Estem per una taula de negociació, sense condicions prèvies però sense renúncies. No renunciarem al reconeixement de l'autodeterminació, l'1-O i el nostre projecte de República catalana", ha assegurat.

El president espanyol va emplaçar dimarts passat el govern català a "passar pàgina" de l'1-O i obrir una nova etapa de relacions entre l'Estat i la Generalitat.

De moment, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i la ministra Meritxell Batet, encara no han tancat el guió de la reunió que mantindran els dos polítics, però el Govern ha insistit que el dret a l'autodeterminació hi ha de ser present.