El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el cas de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, és "molt diferent" a d'altres relacionats amb el procés. En una entrevista a Onda Cero, Aragonès ha afirmat que els delictes que formen part de la instrucció judicial contra Borràs "són els que són". "El que li puc dir és el que faríem a ERC. Es posaria la institució per davant i se l'apartaria. Es defensaria la seva innocència i si es resolgués de manera favorable se la restauraria en les responsabilitats", ha exposat. 

 

Malgrat que el president ha estat molt clar sobre el que faria el seu partit si enfrontés un cas com el de Borràs, no s'ha pronunciat quan se li ha preguntat si considera que es tracta d'un delicte de corrupció. Evitant aquesta paraula, Aragonès ha remarcat que els delictes "són els que són" al marge de si l'acusació a Borràs resulta ser certa o no. 

Per altra banda, el president Aragonès ha recordat que el reglament del Parlament no exigeix la dimissió en el cas que s'obri un judici per corrupció, sinó la suspensió. A més, ha subratllat que es tracta d'una decisió que recau en la presidenta del Parlament i en Junts per Catalunya. 

El passat dissabte, Marta Rovira es va posicionar en la mateixa línia que Aragonès, afirmant que si fos ella qui es trobés en aquesta situació faria "un pas al costat mentre duri el procés judicial". Rovira també va remarcar que els passos a seguir els haurien de triar Borràs i Junts, però va insistir que ERC té tota la "legitimitat de posicionar-nos sobre el que ells decideixin". 

Revocar l'article 25.4 

Per la seva banda, Laura Borràs ha expressat la seva voluntat de revocar l'article 25.4 del reglament de la cambra que permet suspendre els diputats als quals se'ls acusa de corrupció. La presidenta del Parlament ha assegurat que "un article imperfecte no pot comportar una decisió injusta en drets fonamentals". Borràs ha afirmat que el seu posicionament no és només per ella, sinó també "per qualsevol diputat". 

"No és justícia, és venjança", va afirmar dissabte la presidenta del Parlament en un acte organitzat pel seu grup de suport, que té com a finalitat defensar la seva innocència. Més de 400 persones van assistir a l'esdeveniment a l'Ateneu Barcelonès. Tot i això, cap conseller va acudir a l'acte. 

La reunió amb Pedro Sánchez, un punt d'inflexió 

En l'entrevista, el president Aragonès també ha parlat de la futura reunió que tindrà amb Pedro Sánchez. Aragonès ha declarat que vol que la reunió amb el president espanyol suposi un "punt d'inflexió" per avançar en el procés de negociació amb l'Estat. Tot i això, ha recordat que la confiança amb l'Executiu espanyol està "minvada", però considera que és "important" que el diàleg pugui avançar.