El Hard Rock persegueix Pere Aragonès. El president de la Generalitat ha visitat aquest matí la ciutat de Reus, i ha estat rebut amb una escridassada de la plataforma contrària al macroprojecte turístic del Camp de Tarragona. Després de trobar-se a les 10.30 hores amb l'alcalde Carles Pellicer a l'Ajuntament, Pere Aragonès ha abandonat l'edifici, on un grup d'una vintena de manifestants l'esperava amb dues pancartes en què s'ha llegit 'No juguem, aturem Hard Rock' i 'Prou de trinxar el territori'. Els activistes han seguit el president entre crits d'"Aturem el Hard Rock" mentre aquest creuava la plaça Mercadal, en tot moment custodiat per agents dels Mossos d'Esquadra i de la policia local.

En un tuit, la plataforma Aturem Hard Rock ha advertit que aquesta acció "només és el principi". "Ja n'hi ha prou de polítics al servei de La Caixa i la patronal. No volem ludopatia, feines precàries i trinxar el territori", han advertit, abans de concloure amb duresa el seu rebuig contra el macroprojecte: "Per ells és un joc, però a naltros ens hi va la vida".

 

En el manifest d'Aturem Hard Rock, els membres de la plataforma asseguren que el casino "no és necessari per al territori del Camp", i afirmen que la seva implantació "només portarà més desigualtats econòmiques, laborals i socials i provocarà un greu impacte ambiental". "El projecte pretén portar molts turistes en mode ressort, fet que no generarà un impacte directe en la població i els comerços dels municipis propers. El que sí que portarà el projecte són llocs de feina amb sous i condicions precàries", denuncien. L'entitat critica que el seu impacte serà negatiu des d'un punt de vista ambiental, però també de salut mental per tractar-se d'un projecte que fomenta l'addicció al joc. "No volem ser la seu nacional de la ludopatia", avisen. "Hem de mirar al futur i bastir un moviment que guiï el canvi al territori. Perquè mereixem viure amb dignitat i qualitat".

El maldecap del Hard Rock

El macroprojecte del Hard Rock s'ha convertit en un veritable maldecap pel president de la Generalitat, i que ha entrat de ple en la negociació dels pressupostos fins al punt de convertir-se en una de les principals exigències del PSC i de Junts si el Govern vol arribar a un acord final amb ells. ERC ja ha arribat a una entesa amb els comuns, però necessita també el suport, com a mínim, d'un dels dos grans partits per poder tirar endavant uns comptes que ja arriben amb retard. El problema és que, mentre els de Salvador Illa i els de Borràs i Turull els han situat com a "imprescindibles", els liles han advertit que estan preparats a fer-se enrere si els pressupostos destinen qualsevol xifra de diners al Hard Rock. Ara bé, els socialistes han mogut fitxa aquest matí: en una entrevista, el líder del PSC ha exigit a Pere Aragonès "un compromís" que el macroprojecte tirarà endavant, però ha semblat obrir la porta a una alternativa a la partida pressupostària que han reclamat durant setmanes. "La forma com això s'articuli es pot discutir, però vull que es faci", ha dit Illa.