El govern de Pedro Sánchez necessita el suport de les forces independentistes per tirar endavant els seus pressupostos al Congrés, però sembla que no està per la feina. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha posat però en dubte que hi hagi aquest interès perquè, assegura, fins ara "no hi ha hagut ni una sola trucada" en aquest sentit. Aragonès ha deixat clar que el que no farà ERC "és donar un xec en blanc" als socialistes..

Pere Aragonès s'ha referit aquest dimecres, en declaracions a Tele 5, a la posició dels partits independentistes respecte als pressupostos i ha reiterat que la resposta a si poden donar-los suport o no "la té Pedro Sánchez".

"Hem posat dues condicions sobre la taula -ha recordat- i és que ha de cessar la repressió contra l'independentisme i que hi ha d'haver una negociació política perquè la ciutadania catalana pugui decidir democràticament el seu futur".

"Ni una sola trucada"

El vicepresidnet ha comparat l'actitud del Govern, que ha celebrat una desena de reunions amb els comuns per tractar de pactar els pressupostos, amb "el fet que el govern de l'Estat no hagi demanat ni una sola reunió amb ERC per negociar els seus pressupostos".

"No hi ha hagut ni una sola trucada, només peticions públiques", ha precisat Pere Aragonès, pel que "no sé si realment vol el nostre suport". El vicepresident ha advertit, a més, que "si no hi ha voluntat de negociar no és just que es demani a l'independentisme un xec en blanc".

Sobre el referèndum d'autodeterminació que reclama el Govern, Aragonès ha explicat que "hi ha un problema de legitimitat democràtica i això s'ha de resoldre votant".