El coordinador nacional d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha desitjat sort aquest divendres a les candidatures independentistes, perquè ells "no són els adversaris". Ho ha fet després que la candidata de JxCat Laura Borràs obrís campanya dient que la seva llista no regalarà els seus vots al PSOE per res, en crítica implícita a ERC. 

"Podríem parlar de com s'ha regalat la Presidència de la Diputació de Barcelona a canvi de res, quan hi havia l'alternativa de fer president un independentista. Però no entrarem en això", ha declarat Aragonès als periodistes en el primer dia de campanya electoral.

El vicepresident de la Generalitat ha anunciat que ERC "no centrarà la campanya en retrets" perquè considera companys de viatge les candidatures de JxCat i la CUP, i adversaris a Vox, Cs, PP i PSOE, i ha afegit que en moments com el període electoral és quan els independentistes han de mostrar més unitat.

Borràs, en el míting d'inici de campanya de JxCat, havia ironitzat sobre el fet que "hi ha qui ha descobert ara que amb Pedro Sánchez és molt difícil poder parlar". El retret de Borràs a ERC va anar més enllà quan va afirmar, sense citar la formació republicana, que hauran de donar explicacions aquells que no volen la unitat de l'independentisme. "Si anéssim junts gestionaríem les nostres victòries, anant separats, gestionem les nostres derrotes", va sentenciar.