L'adjunt a la Presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha demanat aquest diumenge al PP que "tregui la política del Tribunal Suprem i la posi a una taula de negociació" per dialogar amb l'independentisme.

"Ja n'hi ha prou que els drets i llibertats de Catalunya es jutgin a la sala penal del Tribunal Suprem", ha reclamat en la seva intervenció durant la conferència nacional de les Joventuts d'ERC (JERC), celebrada a Vilafranca del Penedès (Barcelona).

Aragonès ha assegurat que la decisió de la justícia alemanya d'alliberar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet que la justícia espanyola s'hagi posat "davant del mirall i no s'ha agradat gens", perquè ha comprovat que el delicte de rebel·lió pel procés independentista és una invenció.

Així mateix, ha insistit que l'independentisme ha de plantejar-se una nova estratègia i ha explicat que ERC aposta per sumar més gent i cosir la societat catalana "amb la força de la raó, mai amb la raó de la força com fa l'Estat espanyol".

"Ho farem abraçant cada vegada a més gent, sumant cada vegada més persones i col·lectius a la causa de la República catalana. També cohesionant aquest país davant d'aquells el seu projecte dels quals és de ruptura de la societat. Nosaltres ens hem de dedicar a cosir la nostra societat", ha reivindicat Aragonès.