Dissabte preelectoral a ERC amb la presentació de les llistes a Girona per a les municipals del 26 de maig, sota l'ombra de la convocatòria d'eleccions espanyoles el 28 d'abril. Una coincidència en el temps que ha portat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, a afirmar que aquesta primavera ha de ser la "primavera republicana". Aragonès ha assegurat que ERC és el millor "antídot" contra l'extrema dreta i ha afirmat que la seva formació no s'acovardeix davant l'amenaça de l'extrema dreta.

"Davant d'una dreta cada cop més extrema que es confonen entre ells, la primavera republicana", ha afirmat Aragonès. "Nosaltres no ens acovardim, no estem acomplexats", ha insistit, tot afegint que ho demostren "cada dia i ho va demostrar, també, l'altre dia Oriol Junqueras". 

El vicepresident ha assegurat que "la primavera republicana ha de permetre construir una casa comuna, una república prou ample perquè hi capiguem tots", i ha afegit que els fonaments d'aquesta república han de ser els ajuntaments.

De la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que Esquerra serà "el dic de contenció contra el feixisme". En referència al judici del procés, Aragonès ha dit que "la sentència no serà sobre l'independentisme sinó sobre la qualitat democràtica de l'estat espanyol". Tots dos han fet aquestes declaracions durant l'acte de presentació de les llistes del partit a Girona aquest dissabte.

"Tornar a la resistència"

Qui també ha participat en una acte de campanya, en aquest cas a Terrassa, ha estat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, que ha assegurat que, si el 28-A "les coses van malament, s'haurà de tornar a la resistència".

Joan Tardà febrer 2019 ACN

Tardà ha lamentat que el president espanyol, Pedro Sánchez, hagi posat "en mans de crupiers un escenari que pot ser encara més dificultós del que ja és". "No ens mereixem el tracte que rebem d'una part de l'esquerra espanyola, no ens mereixem que Sánchez hagi decidit anar al Casino i jugar de manera imprudent i sense cap sentit de la responsabilitat històrica", ha afegit.