Vint-i-quatre hores després de la remodelació de govern anunciada per Pedro Sánchez, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha referit al nou executiu espanyol i ha destacat que "l'important no és el qui, sinó el què" per a la  "resolució del conflicte polític amb Catalunya, d'inversions, de relacions habituals entre els dos governs i de lluita contra la Covid".

Aragonès, després d'una visita a l'Hospital Universitari de Bellvitge per conèixer l'evolució de la pandèmia de la Covid, davant la nova configuració del govern espanyol ha apuntat que "l'important no és com s'organitzi el govern de l'Estat espanyol, sinó que es prenguin les decisions que són absolutament necessàries".

Proposta per a resoldre el conflicte

"El que esperem és que la comissió bilateral Estat-Generalitat prevista per a finals d'aquest mes de juliol pugui avançar en el que és l'àmbit d'inversions i de conflictes sectorials que estan oberts, i també que en el mes de setembre, en la taula de negociació, s'organitzin com vulguin, però que portin una proposta per a la resolució del conflicte polític de la mateixa manera que nosaltres portarem la proposta basada en l'amnistia i l'exercici de l'autodeterminació", ha declarat. El mateix missatge que ja va traslladar al president espanyol durant la seva trobada el 29 de juny passat.

El cert és que amb la remodelació duta a terme per Pedro Sánchez, es comença de zero a la taula de diàleg, ja que han saltat dos dels principals puntals, la vicepresidenta Carmen Calvo i el fins ara home fort del PSOE i ministre de Transports, José Luis Ábalos. Ara el protagonisme és ara per a la nova ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, que parteix de zero i que també pilotarà la bilateral Estat-Generalitat que se celebrarà en uns dies. 

Pere Aragonès, en referir-se a les qüestions pendents de resoldre amb el govern espanyol aquest juliol, s'ha referit també a les relacionades amb la cinquena onada de la Covid-19, concretament a la necessitat que d'una vegada es permeti la venda de tests de coronavirus a les farmàcies, mesura que el Govern considera necessària per a alleugerir la pressió assistencial als CAP i frenar l'explosió de contagis. "Caldria prendre aquesta decisió, que és competència de l'Estat, en els pròxims dies", ha apuntat.

 

Imatge principal, Pere Aragonès valora la remodelació del govern de Pedro Sánchez a les portes de l'Hospital de Bellvitge / Efe