El promotor audiovisual Tatxo Benet ha explicat què ha provocat al seu entendre la suspensió del Mobile. "La suspensió del MWC és deguda, única y exclusivament, al degoteig de cancel·lacions de les principals empreses del sector del món", ha indicat. "Però per què aquestes grans empreses s’han deixat emportar per la por?", s'ha preguntat.

"Totes les empreses tenen, a dalt de tot del seu organigrama, una sola persona: un president o un CEO. Una decisió com la de participar o no en el Mobile en aquestes circumstàncies correspon només a aquesta persona. És una decisió personal i no transferible. I, per tant, aquell que ha de prendre la decisió és l’únic responsable de les seves conseqüències. Vivim en una societat on ja no s’accepta el risc ni s’entén que, de vegades, passen desgràcies que estan fora del nostre abast i de la nostra responsabilitat", ha indicat Benet.

El promotor audiovisual ha convidat a una reflexió. "Ara imaginem un president d'una gran companyia que ha de decidir si enviar 200 persones al Mobile. A què s’exposa? Doncs a que si es produeix el que ara sembla impossible, l'opinió pública, publicada, radiada i televisada l’assenyalin com a responsable. I fins i tot s’arrisca a que la seva decisió derivi en conseqüències penals, per no parlar de conseqüències social i laborals. I a canvi de què? De ben poca cosa. A l’altre costat de la balança [deixar el Mobile], una petita pèrdua econòmica, mínima pel volum de negoci de la seva empresa", ha afegit.

Segons Tatxo Benet, el problema és profund. "En definitiva, els responsables de la cancel·lació del MWC som tots nosaltres, aquesta societat que hem creat que no tolera que hi ha esdeveniments que estan fora del nostre abast, que són causes de força major i que no tenen responsables a qui culpar i castigar", ha conclòs.