El periodista i escriptor John Carlin, ha assegurat que la gent està farta dels polítics perquè "els interessos dels partits es posen per sobre de l'interès general". Carlin ho ha explicat a 'El suplement' de Catalunya Ràdio on ha valorat la convocatòria de noves eleccions, després del fracàs de les negociacions entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

El periodista britànic ha declarat que "els interessos que tenen els partits d'arribar i romandre al poder, es posen per sobre de l'interès general". Ara bé, ha indicat que aquest fet no només passa a Espanya i Catalunya, sinó també al Regne Unit o als Estats Units, en què l'ha anomenat una "síndrome de les democràcies actuals". Ha destacat que comparat amb Anglaterra, la qüestió espanyola és una crisi 'light', ja que allà s'està jugant amb el futur dels anglesos. 

Carlin també s'ha referit a la relació entre JxCat i ERC, indicant que a aquests dos partits els hi passa exactament el mateix perquè "sembla que la independència està en segon lloc, per sota dels interessos particulars".

Pel que fa a les eleccions espanyoles, el periodista creu que "molta gent de l'esquerra està farta i no anirà a votar", fet que beneficiarà a la dreta perquè "traçarà aliances per arribar al poder". Sobre aquest possible escenari, Carlin ha considerat que si fos Carles Puigdemont i hi hagués aquest govern de dretes i imposen l'article 155, "seria una magnífica forma eficaç de tornar a donar vida, una vegada més, al moviment independentista".