Ciutadans ha expulsat a un afiliat de Blanes (Girona) que va expedientar a començaments de gener per compartir a les seves pàgines de Twitter i Facebook "el triomf de la formació política Vox, així com l'activitat política del mateix" el 10-N i en els dies successius.

Vozpópuli ha tingut a l'expedient disciplinari d'expulsió d'aquest militant, en el que se li retreu una "connivència expressa" amb la formació de Santiago Abascal en "compartir i difondre en el seu compte de Twitter les referides publicacions (...) en el qual enalteix el triomf electoral de Vox en les eleccions de 10 de novembre de 2020 (sic), contrincant electoral d'aquest partit, a més d'enaltir les activitats que aquests realitzen, tenint en compte l'impacte que pugui tenir qualsevol publicació a Twitter per la immensitat d'usuaris que formen part de la mateixa".

Aquest òrgan intern de Cs considera, així mateix, que queda "acreditada la difusió en xarxes socials del discurs de VOX, enaltiment del mateix així com les qualificacions que rebem com a 'centre penell' i que l'expedientat reprodueix."

En l'obertura de l'expedient disciplinari al gener es van adjuntar cinc notícies sobre Vox que havien estat compartides per aquest militant a la seva pàgina de Facebook. La major part d'elles corresponien al dia de la votació i a la celebració d'Abascal i altres dirigents de la formació verda en la nit del 10-N.

L'expedient havia de ser resolt en un màxim de sis mesos, però la Comissió Disciplinària de Cs li va arxivar en poc més d'un mes. En un altre expedient sancionador de gener la direcció taronja va retreure a un afiliat que "el dia de les eleccions generals" del 10-N, concretament a les 16:57 hores, publiqués un missatge a Twitter "en el qual manifesta que no votarà a Ciutadans pels xiringuitos interns, els coordinadors que increpen i boicotegen els afiliats."