L'historiador Pep Cruanyes ha estat escollit com a nou vicepresident de l'ANC. Després de l'elecció, aquest migdia, de la professora d'economia de la UB, Elisenda Paluzie, com a presidenta, restava encara pendent per decidir qui seria la seva mà dreta.

Cruanyes és advocat i historiador i actualment presideix la Societat Catalana d'Estudis Jurídics i és secretari de la Comissió de la Llengua Catalana del Consell de Col·legiats d'Advocats de Catalunya. El vicepresident treballa des de fa temps en la defensa dels drets lingüístics del català.

Finalment no han estat vicepresidents ni el cofundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, ni el president del CIEMEN i membre d'ERC, David Minoves, que havien quedat en segona i tercera posició en els comicis del passat 17 de març, en els quals Cruanyes va ocupar el quart lloc. 

Montserrat Rosell serà la nova secretària, i Joaquim Arnau assumirà les funcions de tresorer, i així completen l'executiva del secretariat nacional de l'entitat sobiranista.