Les perles que avui deixa anar la premsa espanyola, que aplaudeix el Rei i carrega contra els independentistes i contra Ada Colau, se sumen al vídeoblog del director d'El Español, Pedro J. Ramírez, que adverteix que "el Mobile és més important que l'autonomia de Catalunya".

Lamentant-se que "es van carregar que Barcelona fos la seu de l'Agència Europea del Medicament", així com que porten camí de carregar-se que continuï allotjant el World Mobile Congress", Pedro J. al·ludeix directament a "els separatistes i al partit d'Ada Colau" perquè considera que "amb les seves quimeres i xarlotades segueixen fent malbé la política, l'economia i la imatge de Catalunya".

Precisament per això, posa a sobre de la taula que "l'assec pels catalans que no els voten i els pateixen", però, avisa: "Fora de Catalunya a ningú no li importa que en la Generalitat hi hagi un nou president. A Madrid, a Alacant, a València, s'acull amb els braços oberts a les empreses de l'Ibex que se'n van de Barcelona. I com més continuïn insultant allà Felip VI, més l'aplaudiran en la resta d'Espanya".

Pedro J. té clara la solució: l'article 155 de la Constitució espanyola "per defensar els interessos generals davant tota mena de fanàtics i extremistes" perquè, subratlla, "al Govern li correspon evitar que això succeeixi". En aquest sentit, ha recordat, "estan en joc 500 milions d'ingressos anuals amb més de 100.000 visitants d'elit", així com "la vinculació d'Espanya a l'avantguarda tecnològica mundial".

La seva conclusió? Que "el MWC és molt més important des del punt de vista dels interessos generals que el nivell d'autonomia que tingui Catalunya".