El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tret pit de la gestió del govern espanyol del conflicte català en un acte municipalista del PSOE a València celebrat dos dies abans que el ple del Tribunal Constitucional decideixi sobre la tramitació parlamentària de la reforma del Codi Penal. "Quants cops s'ha trencat Espanya des que governem?", s'ha preguntat amb ironia. A més, Sánchez ha subratllat que "gràcies a les mesures del govern, Espanya és el país que més creix de la Unió Europea en una conjuntura tan adversa com la guerra de Putin a Ucraïna, amb la inflació més baixa de l'Eurozona i amb unes taxes d'ocupació que no teníem des de fa 15 anys". 

Així doncs, el president socialista ha fet servir Catalunya per vanagloriar-se de la seva obra de govern. "Veiem com ara, per fi, a Catalunya prima la concòrdia per davant de qualsevol tipus de confrontació. I aquí estem complint amb la Constitució, cada dia i en tots els territoris". En canvi, segons Sánchez, "només hi ha un partit que no compleix la Constitució i és el Partit Popular".

D'altra banda, Sánchez ha criticat que el PP demani eleccions anticipades diàriament, mentre que en el Poder Judicial o en el Tribunal Constitucional, on té majoria, no hi ha eleccions, "ni anticipades, ni retardades". "Aquí el que toca és mantenir en els llocs a aquells que ells nomenen, encara que sigui per a tota la vida", ha criticat Sánchez.  També ha lamentat que el PP es dediqui a "bloquejar" el govern de jutges i la renovació del Constitucional, i ha afegit que "si per a això necessiten bloquejar el Parlament, no es tallen un pèl, van i ho fan: així entén la dreta i la ultradreta la democràcia en aquest país".

I segons ha comentat el president del govern espanyol, en aquests moments la gent es pregunta per què hi ha tant de "soroll, crispació i "insult", i ha destacat que "el PP, des de fa quatre anys, només demana una cosa cada dia i per a tot: eleccions anticipades, el mateix quan hi ha una pandèmia, quan esclata un volcà o quan Putin ataca a Ucraïna".

Sánchez assegura que el govern espanyol "està resolent" el conflicte català

Pel que fa al conflicte català, Sánchez ha afirmat que el govern espanyol està "resolent el problema" a diferència de la gestió del Partit Popular que, ha comentat, "no tenen alternativa" a una aposta per la convivència perquè "mai els ha importat ni Catalunya ni Espanya ni la Constitució". En aquesta línia, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als espanyols i, en particular als catalans, insistint que "es complirà amb la Constitució" i es resoldrà la "qüestió de Catalunya".

"A Catalunya, per fi. preval la concòrdia i aquí estem complint amb la Constitució cada dia i en tots els territoris. Només hi ha un partit polític que la incompleix i és el PP. Per tant, lliçons cap", ha asseverat. "Nosaltres no som ni més ni menys espanyols que ells. No donem lliçons ni volem que ens donin lliçons de constitucionalisme", ha conclòs el president de l'estat espanyol.