El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una crida al president de la Generalitat, Quim Torra, a acabar amb la política de blocs i ha reiterat la necessitat del diàleg “entre els catalans, i entre el govern espanyol i el català”.

Sánchez ha respost així al portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, durant la sessió de control a la cambra. Campuzano ha posat en dubte la voluntat de diàleg del seu executiu vist, ha destacat, la manca de respecte cap a la societat catalana que mostren ministres del seu govern. Campuzano ha posat com a exemple el vet del ministre Josep Borrell al president Quim Torra en la cimera de la Unió per la Mediterrània o el fet que la ministra Isabel Celaá negues la veracitat de les imatges de les càrregues policials de l’1-O, o la condecoració, per part del ministeri de l’Interior, del exdelegat Enric Millo.

Davant d’això, Sánchez ha insistit en la voluntat del seu govern de normalitzar les relacions de institucionals amb l’executiu català “per reconstruir la confiança i la lleialtat entre les parts”. En la seva intervenció ha reiterat que “el problema no és la independència, sinó la convivència”. Campuzano ha mostrat el seu desacord amb aquesta afirmació i ha assegurat que el problema no és altre que permetre que els catalans “puguin decidir democràticament el seu futur".