El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que el PSOE és "un partit que mai no defalleix". En una carta enviada a la militància socialista aquest diumenge, Sánchez ha afirmat que el seu partit mai no ha donat "un "pas enrere" ni "ha eludit una decisió difícil". Així mateix ha reconegut que la identitat del PSOE és "servir als espanyols i espanyoles, i a Espanya".

Segons ha defensat, són "un govern que actua", que "no ha deixat de fer-ho ni un sol instant, complint amb una agenda que cada dia es revela com a imprescindible" i que està "demostrant que és la que millor atén les necessitats". A més, ha subratllat que és un Executiu que "construeix". "No ens conformem a tornar al punt de partida anterior a aquesta terrible emergència sanitària, econòmica i social que ens ha tocat viure. La societat espanyola no sortirà d'aquest túnel fosc pel mateix lloc pel qual va entrar", ha detallat.

Esfondrar el govern, l'objectiu de l'oposició

En aquest sentit, Sánchez ha criticat que "des del mateix moment de constitució del govern l'oposició ha tingut un únic propòsit: fer caure el govern espanyol. Ni un sol suport, ni en els pitjors moments, ni una sola iniciativa en positiu, ni en les qüestions més elementals." "Comptàvem amb l'exercici virulent i implacable de l'oposició perquè sembla ser l'estil de la casa de la dreta espanyola; però ningú no va poder imaginar que s'arribaria tan lluny com per posar en joc els mateixos ajuts europeus que el nostre país mereix i necessita i com per paralitzar el funcionament de les institucions capitals de la nostra Constitució democràtica", ha lamentat.

El líder del PSOE ha destacat que totes les institucions capitals de la Constitució espanyola "estan pendents de complir el mandat de la Constitució perquè l'oposició ha decidit enviar un missatge: la Constitució es compleix només si governa la dreta. Altrament, queda en suspens". I és que segons Sánchez "res no sembla ser capaç d'aturar la ferocitat de l'oposició de dretes i ultradretes". "Ni la Constitució, ni la recuperació de la nostra economia, ni la concòrdia entre espanyols", ha assenyalat.

"Recuperació o crispació"

Quant a la crisi sanitària, ha manifestat que Espanya "ha resistit i ha avançat" durant la "fuetada brutal" de la pandèmia "malgrat l'actitud hostil de l'oposició més furibunda i irresponsable d'Europa". Davant d'aquesta situació, ha apostat per "treballar mirant endavant" i així, segons el seu parer, "quedarà definida amb claredat la disjuntiva davant dels ulls dels compatriotes: recuperació o crispació; esperança o ferocitat". "Nosaltres fem, i nosaltres responem. No amb promeses, sinó retent comptes i sotmetent la nostra tasca a l'anàlisi de la ciutadania, de forma transparent i amb garanties," ha afirmat.

D'altra banda, Sánchez ha destacat que avancen cap a "una Espanya més cohesionada socialment i territorialment" i, en aquest punt, ha posat en relleu que és "l'Espanya de l'Ingrés Mínim Vital" i "l'Espanya que ha protegit milions de llocs de treball gràcies al mecanisme dels ERTEs".

Sánchez ha enaltit també que Espanya "encapçala a nivell mundial el reconeixement de drets i llibertats" i ha citat "la Llei d'Eutanàsia, la Llei de Protecció a la Infantesa i Adolescència, i la Llei per a Persones amb Discapacitat." Així mateix, ha afegit que és "un país més just gràcies a l'aprovació del Projecte de llei de Memòria Democràtica" que iniciarà ben aviat la seva tramitació parlamentària.

Imatge principal: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez / EFE