El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, confirma, en una entrevista amb Efe, que el Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat d'aquest any perquè s'iniciï la seva tramitació parlamentària, sense tenir garantits els suports necessaris.

Pedro Sánchez explica que el plantejament del Govern és presentar els pressupostos en el pròxim Consell de Ministres de divendres vinent, "uns pressupostos perquè Espanya avanci, continuï avançant en política social, en creixement econòmic i en la creació d'ocupació i en la dignitat laboral. Per tant, seran uns pressupostos carregats de sentit comú i també de valors socials que fan falta al nostre país".

El cap de l'executiu espanyol avança que negociaran els pressupostos amb "totes les forces parlamentàries, no només mirarem a les forces independentistes". Sánchez assegura que "li estendrem la mà també a Ciutadans i al PP. Crec que és important que aquestes bones dades que hi ha de creixement econòmic i de creació d'ocupació es consolidin l'any 2019".

Sánchez es mostra confiat que l'any que ara comença "pot ser el primer després d'aquesta dècada perduda de crisi econòmica on l'atur es redueixi per sota dels tres milions de persones i tinguem més de 19 milions d'afiliats en la Seguretat Social".

Sobre si té la intenció de fer alguna proposta o gest per a obtenir el suport dels independentistes als pressupostos, Sánchez insisteix que “una cosa és la negociació dels pressupostos i una altra és la resolució de la crisi política a Catalunya”. Així explica que farà una proposta “per al conjunt del país”, si bién avança qeu hi haurà “important inversió territorial” per a Catalunya.

Superdiumenge electoral

Preguntat sobre la convocatòria d'eleccions generals, el president del govern espanyol, afirma que el plantejament del seu executiu sempre ha estat el mateix "esgotar la legislatura, arribar fins a l'any 2020 i, sobretot, modernitzar la nostra economia, enfortir la cohesió social i territorial del nostre país i apuntalar la regeneració democràtica del nostre país"