El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dimecres que "com més impossible sembla el màster" en Dret Autonòmic de la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, "més possible" és que els socialistes presentin una moció de censura contra la dirigent del PP amb Angel Gabilondo com a candidat alternatiu.

Així ho ha assegurat en una entrevista en Onda Cero hores després de conèixer que, segons una informació publicada a El Confidencial, almenys dues de les firmes de professors incloses a l'acta de la Universitat Rei Joan Carles que va exhibir Cifuentes per demostrar que va finalitzar el màster van ser falsificades. Sánchez ha alertat que, en cas de ser així, el cas podria entrar "en territori de responsabilitats penals si hi ha hagut suplantació d'identitat i falsedat documental".

Amb aquesta i altres informacions anteriors publicades per eldiario.es, mig que va publicar la primera exclusiva sobre aquest cas, "es va consolidant la sensació que Cifuentes no pot dir la veritat perquè si la digués hauria d'assumir en primera persona les seves responsabilitats polítiques", segons l'opinió de Sánchez.

Falta d'exemplaritat

I encara que els socialistes esperaran a escoltar les explicacions que pugui aportar aquest dimecres la presidenta en l'Assemblea de Madrid, Sánchez ha deixat clar que "la mentida no pot presidir la Comunitat de Madrid", que ha de tornar a la normalitat institucional després d'una "riuada de casos" de "falta d'exemplaritat" protagonitzats pel PP i la presidència del qual necessita "recuperar el bon nom", fet malbé per "una senyora que no està sent transparent".

"Si Cifuentes dona explicacions contundents, no hi ha cas. Però si no, cada un dels grups tindrem que assumir la nostra responsabilitat i també el soci de govern de Cifuentes", això és, Ciutadans.

Sánchez ha revelatge que no ha parlat d'aquest tema amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, però ha recordat que en l'acord de govern que va firmar el partit 'taronja' amb el PP de Madrid s'incloïa que no es permetria que cap membre del Govern hagués falsejat el seu expedient acadèmic o el seu currículum.