Mai abans en la història de la democràcia a Espanya un president havia fitxat per una editorial per publicar un llibre durant el seu mandat. Pedro Sánchez és el primer inquilí de Moncloa que se salta aquesta norma. I ho fa amb el grup de comunicació més potent del país, Planeta. Amb tots aquests ingredients, no calia tenir gaire olfacte per ensumar-se que el terratrèmol polític estaria servit. 

El llibre es diu 'Manual de Resistencia' i sortirà publicat el pròxim 19 de febrer. Casualitat o no, sobta que l'editorial hagi enviat el comunicat anunciant la publicació d'aquest títol just el dia que ERC i PDeCAT feien públic que tombaran els pressupostos generals de l'estat. 

manual de resistencia de pedro sanchez

De la publicació de l'obra de Sánchez se'n deriva una seqüència d'interrogants: d'on treu el temps el president d'un país per escriure un llibre? És ètic que el cap de l'executiu fitxi per un grup mediàtic que controla alguns dels principals mitjans espanyols? Caducarà el títol, tenint en compte que parla de resistència i que és possible que Sánchez es vegi abocat a convocar eleccions si no té pressupostos?

A la seva obra, Pedro Sánchez posa en valor la seva capacitat de resistència. Fa un recorregut des del seu assalt a la secretaria general del PSOE, ara fa cinc anys quan va apadrinar-lo Susana Díaz per evitar que triomfés Eduardo Madina, fins a la seva investidura, després de guanyar la moció de censura contra Rajoy. El conflicte entre Catalunya i Espanya també ocupa una part important del llibre, que sortirà, també casualitat o no, dos dies abans que arrenqui el judici al procés.