El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, pensa en el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, com a possible cap de llista dels socialistes a les eleccions europees del 26 de maig, segons han confirmat fonts de l'entorn del cap de l'Executiu a Europa Press. Borrell deixaria així el càrrec de ministre d'Afers Exteriors, i abandonaria el govern.

Dirigents socialistes reconeixen que a l'actual cap de la diplomàcia no l'entusiasma la idea de tornar al Parlament Europeu, d'on va ser president, per la qual cosa alguns interpreten aquest assenyalament a Borrell com un intent de Sánchez de pressionar el ministre.

En l'entorn del president s'admet que el cap de l'Executiu no vol desmuntar la composició actual del seu Govern per nodrir el PSOE de candidats a les properes eleccions municipals, però es reconeix en canvi que una victòria a les europees pot suposar una estirada del partit de cara a les generals. Borrell tindria en aquest sentit un perfil fronterer amb el PP i Cs.

En una setmana en què s'ha especulat amb la possibilitat que el ministre de Justícia, Fernando Grande-Marlaska, sigui el candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid, el secretari general dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco, admetia avui que aquest seria "un magnífic candidat", però avisava que han aparegut també "altres companys i persones alienes al partit que podrien ser també grans candidats".