Pedro Sánchez està disposat a anar a una investidura fallida per activar el compte enrere de les eleccions. Així ho ha confirmat aquest dilluns el secretari d’Organització del PSOE, José Luís Ábalos, que ha explicat que el dirigent socialista vol presentar-se a la investidura “en breu”, encara que no tingui tots els suports necessaris per a superar la votació, com és el cas en l’actualitat. Des de Ferraz mantenen com a estratègia aconseguir l'abstenció de Ciutadans, un escenari que no obstant això sembla improbable.

El també ministre de Foment en funcions ha assegurat que Pedro Sánchez contempla l’escenari d’un debat on hi hagi vots que s’acabin decidint “en aquell moment”, en el mateix instant de la votació al Congrés dels Diputats. La realitat és que ara mateix no només no té els suports necessaris, sinó que a més necessitaria de l’abstenció dels diputats d’ERC per assegurar-se la reelecció.

"No pots decebre, cal assumir el mandat electoral i el mandat del Rei", ha assegurat el dirigent socialista en roda de premsa des de Ferraz. Ha insistit en la necessitat de posar en marxa el mecanisme de la investidura com abans millor perquè "no hi ha alternativa al PSOE" i perquè Espanya "necessita un govern" que deixi d'estar en funcions.

Per altra banda, Ábalos ha tornat a carregar Contra Ciutadans, especialment després del pacte a ajuntaments com el de Madrid, i abans dels possibles pactes en comunitats autònomes. “És incomprensible que si vol liderar el centredreta doni més poder al PP”, ha assegurat el secretari d’Organització, que ha criticat la “fixació” d’Albert Rivera contra els socialistes. “No es pot qualificar de centre liberal i progressista qui se sustenta en un partit nostàlgic del franquisme com Vox”, ha insistit.