El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dissabte que Espanya "necessita un govern al mes de juliol" i que qualsevol boicot a la seva investidura suposa, de fet, un bloqueig a tot el país. "Espanya no es pot parar, no s'ha de parar", ha assegurat. Aquestes declaracions les ha fet en la seva compareixença davant dels mitjans amb motiu de la finalització de la cimera del G-20 a Osaka (al Japó).

Sánchez ha insistit en demanar l'abstenció a la votació d'investidura a PP i a Ciutadans en nom de la "responsabilitat" i tot al·legant que "s'ha de facilitar la governabilitat del país", perquè "el veredicte de les urnes és inapel·lable".

El president en funcions ha insistit en què l'únic opció viable per l'aritmètica electoral és un govern del PSOE, i que qualsevol altra opció és una aposta pel bloqueig. Sánchez s'ha ratificat en la seva voluntat de "governar des de l'esquerra" i ha apostat per un "govern de cooperació" (no de coalició) amb Unidos Podemos. Però ha aclarit que està disposat a entendre's amb tots els partits "dins el marc de la Constitució".