Una hora més tard del previst i amb el míting ja començat, Pedro Sánchez ha entrat a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat on unes 2.000 persones l’esperaven amb banderes i ventalls del PSC. L’avió del líder socialista ha arribat amb retard i ha escurçat encara més l’única visita de Sánchez a Catalunya, que aquesta tarda ja serà a València a la desfilada de l’orgull gai.

El socialista ha assegurat que “no es pot governar Espanya si no s’estima Catalunya”, com entén que ara està fent el govern de Mariano Rajoy. En aquesta línia, ha promès que els vots que ells recullin equivaldran a “dir sí a un govern que s’estimi Catalunya”.

Sánchez ha retret al govern popular haver dit “moltes vegades no” a les singularitats i els drets històrics de Catalunya, els quals el partit socialista proposa incloure a la seva reforma de la Constitució, i haver menyspreat el corredor mediterrani. Per tots aquests motius, el candidat ha animat a “dir sí” a la reforma i al pacte i “dir no” a la confrontació.

Lluita contra l’abstenció

Els socialistes tenen per objectiu mobilitzar un electorat cansat després de les eleccions del 20-D. Per això, Sánchez ha animat que “ningú es quedi a casa” perquè “els mals governants sempre són elegits per aquells que no voten”. El candidat s’ha referit especialment a aquells votants frustrats pel bloqueig a la creació d’un nou govern, que ha atribuït a Podemos. “No us fieu d’aquells que demanen el canvi i llavors el bloquegen”, ha advertit.

Els fans de Sánchez

La figura de Sánchez ha causat furor entre el públic que, un cop acabat l'acte, s'ha bolcat sobre ell en allau. Un mar de selfies, abraçades i petons ha envoltat el candidat, que ha respost amb paciència totes les demandes dels potencials votants.

Sánchez atentent fans al final de l'acte / Sergi Alcàzar

Iceta contesta Susana Díaz

Després que ahir al matí Batet contestés amb suavitat l’anticatalanisme de Susana Díaz, avui Miquel Iceta ha volgut posar els punts sobre les is a la presidenta andalusa. “A Catalunya no volem privilegis, volem justícia per a tots els pobles d’Espanya”, ha dit, afegint que defensen “una Espanya en què ningú se senti més que ningú, ni menys que ningú”.

“Ai d'aquell que vol enfrontar pobles per fer valer les seves idees!”, ha exclamat Iceta, deixant dubtes sobre si es referia directament a la socialista andalusa o als seus contrincants electorals. “Pobres idees i pobre lideratge”, ha sentenciat.