En la reunió del Comitè Federal del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) celebrat a Ferraz, el president del govern espanyol i secretari general del partit, Pedro Sánchez, ha fet una crida als membres perquè les crítiques internes es facin en els òrgans del partit i no a través dels mitjans de comunicació. Segons fonts del PSOE, Sánchez ha emfatitzat que "les coses es parlen aquí", fent referència a la importància d'abordar les diferències i els debats interns dins de l'organització. El Comitè Federal s'ha reunit en un ambient tens, després dels canvis introduïts per la direcció del PSOE en les llistes electorals, que han generat malestar en algunes faccions del partit. Tot i que només Luis Tudanca, líder del partit a Castella i Lleó, ha criticat directament aquest aspecte, el secretari general del PSOE a Madrid, Juan Lobato, ha sol·licitat que es faci una reflexió profunda un cop finalitzin les eleccions generals.

Durant la reunió, Sánchez ha expressat que alguns membres estan pensant en l'escenari postelectoral, en referència l'endemà de les eleccions generals, mentre que ell se centra únicament a "guanyar els comicis". A més, ha assenyalat que també ell ha hagut de deixar fora de les llistes a companys que sempre l'han recolzat, en relació amb les crítiques pels canvis en les llistes proposades per les federacions d'Aragó, Comunitat Valenciana i Castella i Lleó.

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i el president d'Aragó, Javier Lambán, han expressat prèviament el seu descontentament pels canvis en les llistes introduïts per la direcció del partit. Com a resultat, tots dos líders no han assistit al Comitè Federal. També s'ha sumat a les absències el president d'Astúries, Adrián Barbón.

Al llarg de la reunió, que ha comptat amb una vintena d'intervencions, s'han produït crítiques cap a García-Page i Lambán per no assistir al Comitè Federal i expressar els seus desacords en aquest espai. Un líder territorial ha destacat que "les estovalles es renten a casa" i ha mostrat la seva sorpresa davant de l'absència de confrontació, ja que s'esperava un ambient més tens. No obstant això, la reunió ha conclòs amb una crida a la unitat i la lleialtat, centrant-se a treballar junts i no "restar forces al partit", sempre amb la vista posada en les eleccions.

La crida de Pedro Sánchez a mantenir els debats interns dins dels òrgans del partit reflecteix la seva postura de reforçar la cohesió interna i evitar divisions públiques. Tot i que alguns líders territorials han expressat el seu descontentament pels canvis en les llistes electorals, la reunió ha conclòs amb un missatge d'unitat i compromís per aconseguir l'èxit en les pròximes eleccions generals.