El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha posat aquest matí a la mateixa alçada el Brexit i el procés català, dues “segregacions”, ha dit que són un error. Sánchez ha aprofitat la seva compareixença davant del Congrés del Diputats per informar sobre el Consell Europeu del Brexit celebrat la setmana passada per introduir Catalunya en el debat.

Sánchez ha comparat ambdos casos, que ha qualificat de gran error, i ha fet una crida a tots els grups polítics amb representació al Congrés a arribar a nous acords per a la unió d’Europa i, també, la unitat d’Espanya.

“Aprenem dels errors aliens, de l’error que és el Bréxit”, ha dit Sánchez, que ha considerat que era una decisió que va contra el sentit de la història, com el que pretenen ha afegir els que es volen segregar d’Espanya, en referència al independentisme català.

Casado, ataca 

El president del PP, Pablo Casado, ha respost a la crida de Sánchez a defensar la unió d'Europa i d'Espanya acusant-lo de ser "aliat dels que volen trencar Espanya". Casado ha retret el president espanyol que parli dels errors del Brèxit quan "és partícep del cop d'Estat que s'està perpetrant a Catalunya".