El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es reunirà bilateralment al llarg d'aquest dimecres al Palau de la Moncloa amb els líders dels tres principals partits de l'oposició, Pablo Casado, PP, Albert Rivera, Ciutadans, i Pablo Iglesias, Unidas Podemos.

Després dels aldarulls que van tenir lloc dimarts a la nit en finalitzar la seguda convocada per la ANC i Òmnium Cultural en diferents ciutats de Catalunya en protesta per la sentència al procés l'executiu espanyol assegura que l'independentisme ha de "condemnar fermament" aquesta violència.

"És evident que no estem davant d'un moviment ciutadà pacífic, sinó coordinat per grups extremistes que utilitzen la violència al carrer per trencar la convivència a Catalunya", assenyalen fonts de Moncloa.

Pablo Casado ha anul·lat la seva agenda prevista per avui. A les 12 mantindrà la reunió amb Pedro Sanchez a Moncloa. El president espanyol es trobarà amb Pablo Iglesias a les 17 hores i a les 19 hores amb Albert Rivera. 

La mateixa nit de dimarts, el govern espanyol va llançar un avís: si fa falta garantirà la seguretat amb "fermesa, proporcionalitat i unitat". En un comunicat urgent va denunciar que "una minoria està volent imposar la violència als carrers de les ciutats catalanes".

Pedro Sánchez ja va mantenir una conversa telefònica dilluns passat amb Casado, Rivera i Iglesias després de conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem.