De visita a París, l’endemà de la inauguració dels Jocs Mediterranis a Tarragona, Pedro Sánchez ha reiterat aquest dissabte la seva aposta per “reconstruir la confiança trencada” amb Catalunya. Ho ha fet després de reunir-se amb el president francès Emmanuel Macron a l’Elisi. Ha assenyalat que qüestions com les infraestructures o les lleis tombades pel Tribunal Constitucional “poden ser examinades perfectament en el marc d’un diàleg bilateral”.

No ha volgut donar més importància a la conversa que va tenir amb el president Quim Torra a la llotja del Nou Estadi. “Som davant una crisi de confiança que no es restablirà en hores o setmanes, però hem de tornar a l’inici per reconstruir els vincles trencats”, ha afirmat el president espanyol, acompanyat del president francès. A Macron ha volgut agrair-li el suport a la “integritat territorial” d’Espanya “en moments crítics”.

En aquest sentit, Sánchez ha indicat que “el fet que es produeixi un diàleg i que aquest diàleg sigui notícia demostra l’anormalitat”. És per això que ha dit que “en l’ànim del govern d’Espanya hi ha normalitzar les relacions i començar a caminar per resoldre molts dels problemes, que són polítics”.

Sánchez i Macron s’han reunit aquest dissabte al migdia en un dinar de treball al Palau de l’Elisi en què han parlat de polítiques d’acollida de refugiats i sobre un pla europeu de reindustrialització. Aquest ha estat el primer viatge de Pedro Sánchez com a president espanyol.