Els ciutadans puntuen el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb una nota de 3,9 punts a l'últim baròmetre del CIS, 0,26 menys que en l'anterior enquesta, en un context en el qual tots els líders empitjoren la seva nota d'octubre, amb Pablo Casado i Pablo Iglesias a la cua, empatats a 3 punts.

El mostreig del CIS de novembre no inclou, com els anteriors, la puntuació que els ciutadans donen als ministres de l'Executiu. L'institut demoscòpic públic s'ha limitat aquesta vegada a preguntar als enquestats únicament pels màxims dirigents dels cinc principals partits polítics, excloent els responsables d'altres formacions amb representació parlamentària.

Sánchez baixa per primera vegada del 4 de mitjana i obté la pitjor nota des que és president del govern espanyol, ja que en el mostreig de juliol els espanyols li van concedir una puntuació de 4,04; al setembre un 4,11; a l'octubre un 4,16; i ara, 3,9 punts.

Encara així, el cap de l'Executiu continua sent el líder més valorat, seguit pel coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, que també baixa dels quatre punts, amb una nota de 3,6, quan a l'anterior baròmetre en tenia 4,08.

En tercera posició situen els enquestats al president de Ciutadans, Albert Rivera, que aconsegueix una mitjana de 3,5, mentre que al setembre tenia 3,93 punts i l'octubre, 3,81.

Amb la pitjor puntuació, empaten a 3 punts el líder del PP, Pablo Casado, i el de Podemos, Pablo Iglesias. El primer perd 0,25 punts respecte a octubre i 0,56 respecte a setembre, i el dirigent de la formació morada aconsegueix 0,29 punts menys que a l'anterior baròmetre i gairebé la mateixa nota que al setembre, quan va obtenir un 3,07.

L'última enquesta del CIS, realitzada entre l'1 i l'11 de novembre passats, rebaixa així les notes que havien obtingut Pedro Sánchez i Pablo Iglesias al baròmetre d'octubre, un mes en què ambdós havien aconseguit les millors notes de les cinc enquestes publicades aquest any pel CIS.