L’exsecretari general del Partit Socialista Obrer Espanyol, Pedro Sánchez, aterrarà a Barcelona en ple procés intern de reconquesta. El precandidat a la reelecció com a líder del partit farà un acte massiu a la capital catalana el 22 d’abril amb l’alcaldessa de Sant Coloma de Gramanet, Núria Parlon, i l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu.

Sánchez veu Catalunya com un dels llocs clau de l’Estat per augmentar les seves probabilitats d’ocupar, de nou, la cadira de secretari general, la qual va haver d'abandonar el passat 1 d’octubre. El PSC va donar suport a Sánchez fins a les seves darreres hores com a líder a Ferraz i el madrileny pretén aprofitar-ho. A part de Parlon i Hereu, és coneguda la seva bona sintonia amb una àmplia llista de dirigents socialistes, com l'exsenador Carles Martí o l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, entre d'altres. 

L'exbatlle barceloní serà l’encarregat de presentar Pedro Sánchez i Parlon intervindrà en els parlaments. L’agenda de l’acte, però, encara està oberta i no es descarta que hi pugui participar algun altre membre destacat del socialisme català.

Catalunya forma part activa de l’estratègia de Sánchez i, a part del gran míting de l’abril, té pensat fer més d’un acte amb militants catalans abans de les primàries, que se celebraran el maig. A la carrera pel secretariat, el també exdiputat en el Congrés s’enfrontarà a l’exlehendakari Patxi López i a la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz.