Amb les enquestes donant-lo com guanyador, però sabedor que no tindrà a majoria absoluta, Pedro Sánchez té la voluntat de parlar amb "tots" els partits en la pròxima legislatura, però ha avisat l'independentisme que aquest diàleg només el durà a terme "dins de la Constitució i de l'Estatut d'Autonomia".

Com ve fent al llarg d'aquesta campanya, el president del govern espanyol i candidat del PSOE s'ha esforçat durant un míting a Las Palmas per desmuntar l'acusació que llança contra ell la dreta segons que està venut a l'independentisme. Un raonament que Sánchez titlla d'"absurd" ja que, explica, els independentistes van tombar el seu projecte de Pressupostos el que el va portar a convocar eleccions.

La recepta per no dependre d'ERC i JxCat en la pròxima legislatura la té molt clara i per això Sánchez ha demanat el vot amb l'objectiu d'assolir una "gran majoria" que permeti al PSOE governar en solitari amb les seves pròpies forces.

La corrupció i el PP

Conscient que la política d'apaivagament amb l'independentisme i el suport que va rebre d'ells en la moció de censura suposa un dels flancs per on més li ataca la dreta, Sánchez ha contraatacat qüestionant el patriotisme del PP. "Volen tant a Espanya que van decidir quedar-se amb els diners de tots a les seves butxaques!", ha denunciat.

Sánchez ha recordat els motius que el van portar a presentar una moció de censura contra el llavors president del governespanyol i que no van ser d'altres que la sentència de l'Audiència Nacional que va dictaminar que dirigents del PP s'havien "enriquit il·licítament" i que aquest partit s'havia finançat de manera irregular. Per tant, no ha acceptat l'acusació de gvern colpista i okupa que en ocasions li han llançat PP i Ciutadans.