El PSC comença amb força la precampanya per guanyar les pròximes eleccions municipals del 28 de maig i fer-se amb l’alcaldia de Barcelona. Jaume Collboni s’ha abraçat aquest dijous al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que s’ha desplaçat fins a la capital catalana per donar-lo suport en un acte davant el mar al Parc del Fòrum, posant tota la carn a la graella abans que comenci oficialment la campanya electoral. Filo Cañete, alcaldessa socialista de Sant Adrià de Besòs, els ha acompanyat en aquest acte, mentre que altres batlles socialistes d'arreu del país també han volgut donar-los suport des del públic. 

🗓️ Calendari de les eleccions nunicipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

🏙️ Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista
 

Sánchez treu pit de la Barcelona dels socialistes: "És uns gran ciutat, però més quan governem"

Després de rebre una forta ovació i crits de “presidente” dels 2.500 socialistes que s’han reunit sota la pèrgola fotovoltaica del Parc del Fòrum, Pedro Sánchez ha volgut expressar el seu suport inequívoc a Jaume Collboni de cara al 28-M. El president del govern espanyol ha assegurat que la millor època de la ciutat va ser entre 1979 i 2011, 30 anys compresos entre l’inici de la democràcia i fins que va irrompre la crisi financera i tres dècades en què sempre van governar alcaldes socialistes a la ciutat. “En aquella època hi havia riquesa, però també justícia social, es cuidaven els negocis, però sempre amb les persones per davant”, ha rememorat Sánchez, fent valdre els diferents governs socialistes de la capital. “Aquesta és una gran ciutat, però ho ha estat encara més quan ha tingut alcaldes socialistes”, motiu pel qual ha convocat la majoria social per recuperar amb el seu vot “la millor versió de Barcelona”. “Ho aconseguiràs, Jaume, i estarem tots amb tu”, ha clamat un Sánchez molt convençut que els socialistes podran tornar a governar Barcelona després de 12 anys.  

Després d’aquestes paraules dedicades a Jaume Collboni, Sánchez ha volgut reivindicar la tasca del govern espanyol enmig d’unes condicions molt complicades, fent referència a la guerra d’Ucraïna, la inflació i la pandèmia. En aquest sentit, ha volgut destacar unes dades “fantàstiques” d’ocupació que ha atribuït a l’esforç de molta gent i també del seu executiu. “Això no només és un èxit del govern espanyol sinó de país”. Per tot plegat, ha volgut aprofitar l’ocasió per criticar el Partit Popular i al seu líder, Alberto Núñez Feijóo: “Nosaltres batem rècords de creació de feina, l’oposició de desesperació”.

Collboni aposta per una Barcelona que "torni a abraçar Espanya"

Abans de Pedro Sánchez, ja havia intervingut l'alcaldable Collboni, que ha recordat que Illa no els podia acompanyar perquè encara estava al ple del Parlament, "treballant més com a cap de l'oposició que el president de la Generalitat". El socialista ha celebrat que el president del govern espanyol els hagi pogut acompanyar al que ha definit com una "festa socialista" al cor de l'àrea metropolitana, mostrant el seu convenciment que després del 28-M ell esdevindrà el nou alcalde de Barcelona: "Barcelona tornarà a tenir un alcalde socialista. És un clam i ho farem realitat!". Així, el fins fa uns mesos tinent d'alcalde ha assegurat davant Sánchez que el seu partit treballarà per una Barcelona que "torni a abraçar Espanya", ja que aquesta és la "Barcelona que ens agrada, la que somriu, la que escolta la que parla amb tothom i que torna amb ganes de menjar-se el món". 

Sánchez començarà la campanya amb Biden i la tancarà a Barcelona

Aquesta no serà l'única visita de Pedro Sánchez a Barcelona aquest mes de maig per donar suport a l’alcaldable socialista.  De fet, serà precisament a la capital catalana on tancarà la campanya electoral per aquestes eleccions municipals, el pròxim divendres 26 de maig en un acte que també comptarà amb la presència de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. Tot plegat demostra la importància que li dona Sánchez al fet que els socialistes aconsegueixin fer-se amb l’alcaldia de Barcelona en uns comicis que es viuen com un assaig abans de les eleccions generals que s’esperen a finals d’aquest 2023.  Que Collboni es converteixi en el nou batlle de la capital seria un triomf del president del govern espanyol, en la seva lluita contra Alberto Núñez Feijóo.