El director d'El Español i exdirector d'El Mundo, Pedro José Ramírez, ha reaccionat a l'aprovació per part del Parlament de Catalunya de les conclusions de la comissió d'estudi sobre el Procés Constituent suggerint l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, que pot comportar la suspensió de l'autonomia, segons la interpretació més estesa:

L'article 155 de la Constitució espanyola assenyala textualment:

1. Si una comunitat autònoma no complia les obligacions que la Constitució o altres lleis li imposen, o actuava de forma que atemptés greument contra l’interès general d’Espanya, el govern, previ requeriment al president de la comunitat autònoma i, en el cas que no l’atengués, amb l’aprovació per majoria absoluta del Senat, podrà adoptar les mesures necessàries per tal d’obligar-la al compliment forçós de les dites obligacions o per tal de protegir l’interès general esmentat.

2. Per a l’execució de les mesures previstes a l’apartat anterior, el govern podrà donar instruccions a totes les autoritats de les comunitats autònomes.

Presó per a Puigdemont i Junqueras

Per la seva part, el periodista Hermann Tertsch, conegut per les seves dures escomeses contra el catalanisme, ha comparat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, amb el colpista Antonio Tejero, demanant que se'ls enviï a la presó: