El director del diari El Español, Pedro J. Ramírez, ha proposat que s'apliqui "almenys" durant vuit anys l'article 155 de la Constitució a Catalunya. En l'editorial d'aquest diumenge, el periodista afirma que aquesta seria l'única opció per "desintoxicar la societat catalana i el nacionalisme".

"Durant dues legislatures completes s'hauria de suspendre l'autonomia o almenys intervenir-la per reinsertar Catalunya en l'Espanya constitucional", ha defensat Pedro J. Ramírez. A més, el director del rotatiu subratlla la necessitat que aquesta mesura s'acordi entre els tres grans partits espanyols: el Partit Popular, Ciutadans i el PSOE. 

"Als que comencin a posar-se les mans el cap, els vull recordar que el Regne Unit va exercir el govern directe de l'Ulster des del 1972 fins al 1998 i que, després dels acords de Divendres Sant d'aquell any, va suspendre cinc cops l'autonomia, en un cas, durant un lustre. Tot això va passar amb governs tant laboristes com conservadors i ningú no va qüestionar la legitimitat de la democràcia britànica", ha argumentat.