L’ex-director d’El Mundo i actual director del diari digital El Español, Pedro J. Ramírez, ha assenyalat José Zaragoza, històric secretari d'organització del PSC amb Pasqual Maragall i José Montilla i diputat al Congrés des del 2011, com a la font que li va facilitar suposada documentació que acreditava de l'existència de comptes del pare d'Artur Mas en paradisos fiscals. Aquest va ser l'origen que va donar peu al famós “esborrany” policial sobre Artur Mas que sostenia que Mas, Jordi Pujol i altres dirigents de CiU havien rebut comissions il·legals de la trama del Palau de la Música, que havien ingressat a paradisos fiscals.  

El periodista ho ha revelat aquest dijous durant el programa Fora de sèrie de TV3, en una conversa amb el també periodista Josep Cuní. Pedro J. explica que un "alt dirigent del PSC" el va trucar dient-li que una funcionària d'Hisenda tenia aquesta informació i que li pasaven la documentació, però havia de ser publicada aquell diumenge "o a tot estirar dilluns". Cuní pregunta llavors si aquest dirigent era un secretari d'organització i si el seu cognom començava per l'última lletra de l'abecedari. El periodista madrileny dóna per bones les dues pistes.

El diari El Mundo va publicar la informació sobre el pare de Mas el 24 de novembre de 2010 i, dos anys més tard, el fals informe de la UDEF el 16 de novembre de 2012. Va caure en plena campanya electoral on entrava en joc per primera vegada el dret a decidir de Catalunya amb Mas com a candidat de CiU. A arran de l'esborrany (sense autor, segell ni signatura), el rotatiu va obrir la seva portada amb les acusacions deu dies abans dels comicis.

L'informe, que la pròpia UDEF va invalidar un cop passades les eleccions, concretava que aquestes quantitats s’ingressaven en comptes a Suïssa i Liechtenstein que estarien controlades per Jordi Pujol i la seva família, i per Artur Mas i el pare del president de la Generalitat.

Mas i Pujol van presentar una querella contra el diari per “injúries greus i calúmnies” i CiU va demanar explicacions al ministeri de l’Interior. Però aquests intents d’aclarir qui hi havia darrere de l’informe fantasma no van tenir èxit. Les querelles van ser arxivades i el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar que no es podia determinar qui havia elaborat el suposat informe ni qui l’havia difós, i no el va assumir.

Es pot veure el fragment a partir del minut 22:30: