El fiscal anticorrupció de Balears, Pedro Horrach, conegut per haver representat el Ministeri Públic al judici del cas Nóos, ha lamentat aquest dimecres que no es prengués cap mesura política contra l’ex-ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, per conspirar contra polítics independentistes catalans.

Per Horrach, les converses entre Fernández i el llavors director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, són un “exemple claríssim d’utilització perversa de les institucions per finalitats polítiques” i un “atemptat directe a la base essencial del sistema democràtic”. Així de dur s’ha mostrat aquest matí en un esmorzar organitzat per la revista Vanity Fair.

El fiscal ha explicat que, quan les converses van sortir a la llum, es va valorar prendre accions legals des de la Fiscalia però “no hi havia base jurídica per fer-ho”. Tot i això, creu que des de les institucions polítiques sí que es podria haver pres algun tipus de mesura. Per això, s’ha mostrat sorprès “que no s’hagi detectat cap crítica ni acció” per part seva.

Preguntat pel possible nomenament de Fernández Díaz com a president de la comissió d’Exteriors del Congrés, Horrach no s’ha volgut mullar. “És una decisió política que no puc valorar”, s'ha limitat a dir.