Nova candidatura internacional del govern espanyol. Aquest cop, per obtenir la direcció general de l'Agència Espacial Europea (ESA), la NASA europea. L'escollit per La Moncloa ha estat el ministre de Ciència i astronauta Pedro Duque, que ja ha formalitzat la seva candidatura. Es tracta d'una organització intergovernamental que es dedica al desenvolupament de programes espacials i la investigació, amb 22 Estats membres de la Unió Europea. Les últimes candidatures espanyoles han naufragat, com la de Nadia Calviño a la presidència de l'Eurogrup.

Segons informen des del govern espanyol, el ministre de Ciència ja ha formalitzat la candidatura per dirigir l'organisme, del qual en forma part des de l'any 1992, quan va superar les proves per convertir-se en astronauta. És a l'ESA on ha desenvolupat tota la seva carrera professional des de llavors, ocupant diversos càrrecs de responsabilitat dins d'aquesta agència europea.

Des de La Moncloa asseguren que "seria un honor que un espanyol dirigís per primera vegada l'Agència Espacial Europea". Sostenen que "aquesta candidatura va en línia amb l'aposta decidida d'aquest govern per la ciència i la innovació com a pilars per a la reconstrucció econòmica del nostre país i d'Europa en el seu conjunt".

Si la candidatura prosperés i arribés a bon port, el ministre Duque abandonaria l'executiu.