L'associació Pedalem per la Independència ha arribat aquest diumenge a Figueres després de completar gairebé 700 quilòmetres i visitar les tres presons catalanes on hi ha presos polítics. L'objectiu de la iniciativa, segons els organitzadors, era "donar escalf" als presos i fer-ho d'una manera original i saludable. 

El recorregut va iniciar-se dilluns passat a Lleida. L'organització ha explicat que van escollir la capital del Segrià perquè era l'única demarcació on no hi havia presos. D'allà, la comitiva es va desplaçar fins al Catllar en dues etapes, fins arribar a la presó on hi ha Carme Forcadell. Un cop allà el recorregut va passar per Barcelona i Girona –a banda d'altres localitats- fins arribar a la presó de Lledoners, on es va fer un acte de suport als presos.Finalment, aquest diumenge al matí, els integrants han arribat a Figueres per visitar la consellera Dolors Bassa.

Pedalem per la Independència - ACN

Imatge: ACN

Les visites a les diferents presons catalanes no és el primer acte que Pedalem per la Independència fa per demanar la independència. L'entitat es va formar el 2013 i des d'aleshores ha convocat diferents iniciatives. Des de l'organització  han explicat que han tingut "molt bona rebuda" allà on han anat i lamenten haver de "fer aquestes accions". "És obvi que no voldríem anar de presó en presó, però seguirem fent el que calgui perquè sàpiguen que estem al seu costat", han assegurat.