El PDeCAT s'ha posat en marxa per exigir al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, explicacions per la requisada de samarretes grogues durantl la final de la Copa del Rei. El portaveu, Carles Campuzano, ha exposat "preocupació" per les intervencions de la policia, ja que, segons hauria reconegut Zoido, "no hi va haver instrucció del govern espanyol". Així i tot, el demòcrata ha informat que demanarien la compareixença del ministre, a més de presentar una bateria de preguntes per escrit, cosa que a parer de Campuzano hauria d'anar acompanyat d'una disculpa als ciutadans.

"Que demani disculpes als ciutadans a qui van requisar les samarretes. És inconcebible que es persegueixi el color groc, que darrerament expressa llibertat a Catalunya, i no pot ser reprimit", ha dit carregant el portaveu contra la "deriva absolutament autoritària, que afecta els drets i llibertats de tothom". Així mateix, ha exigit la destitució de Zoido. "Ja hauria d'haver dimitit per les càrregues policials en la jornada del referèndum de l'1-O, però vistes les intervencions dels darrers dies, no està a l'altura", ha reblat. 

Sobre els atacs que haurien patit Partit Popular i Ciudadanos, Campuzano ha dit que només veu "desproporció" i "abusos" en les actuacions de la policia i de la fiscalia contra "tota mena de catalans", així com la "banalització" del concepte de violència i terrorisme, preguntat sobre si el preocupa si el clima pugui acabar derivant en violència organitzada. "En lloc d'ensenyar-nos el camí per al diàleg i l'acord polític, només aprofundeixen en tots els malestars socials que hi ha a Catalunya", ha insistit.

Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Joan Tardà, ha assegurat que "fracassen" els qui "volen associar el procés civicopacífic català a violència", ha indicat. "Estan fracassant. Només cal veure de quina manera es persegueix les persones que porten roba groga. Si aquest és el seu projecte, el tenen perdut", ha dit amb duresa. Així i tot, ha atiat els ànims del sobiranisme, fent una crida a no claudicar. "Tenen capacitat per generar dolor i sofriment. És una Justícia basada en l'escarment i la venjança, però mai descarrilarem", ha afirmat.