Tens enfrontament al Senat, enmig de l'envit del govern espanyol per ampliar l'ús del castellà a l'escola catalana. El senador del PDeCAT Josep Lluís Cleries ha carregat contra el ministre d'Educació Íñigo Méndez de Vigo per assegurar que es garantiria un 25% en la primera llengua, en les preinscripcions del curs vinent. "Ni 4 diputats, ni amb la dictadura de 155, ni amb la del general Franco pot acabar amb la immersió", ha denunciat Cleries. De Vigo s'ha tornat de forma irònica afirmant que "ningú perseguia professors". "On viu vostè?", ha banalitzat el tema.

"Una societat com la catalana no es trencarà de cap manera", ha afirmat el senador demòcrata, qui ha reivindicat la immersió com un "model de convivència". El del PDeCAT ha estat especialment dur amb el fet que l'executiu central aprofités la vigència del 155 per donar compliment a la quota de castellà que el Tribunal Suprem va establir. Al parer de Cleries, els ciutadans catalans haurien donat un "cop de porta" a les polítiques i forma de "maltractar" del Partit Popular a Catalunya en les eleccions del 21-D, cosa que els "deslegitimava" per actuar amb la llengua.

De Vigo ha fugit d'entrar en el fons de l'assumpte, però ha legitimat l'acció del ministeri en el fet que el Govern destituït amb el 155 "hagués trencat la convivència" a través del procés sobiranista. "Estan patint les conseqüències de la unilateralitat, després d'ignorar les minories i qualsevol tipus de consulta jurídica", ha dit. Inclús, s'ha remès a una obra de teatre sobre Voltaire i Rousseau per ridiculitzar Cleries. "Vostè explica històries que no són veritat. Manca de valor", se n'ha burlat. I ha tancat en una al·lusió irònica a Anna Gabriel, qui fugia a la "proletària i capitalista Suïssa".