La consellera de Presidència, Neus Munté, ha explicat que el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) valorarà “els pros i contres" de donar suport a la moció de censura contra el president d’Espanya, Mariano Rajoy, encapçalada pel grup parlamentari d'Unidos Podemos.

Així doncs, la portaveu del Govern no descarta donar un  als plans de la formació de Pablo Iglesias, que considera que Rajoy no pot continuar exercint de cap de l’executiu central davant el deteriorament de la situació política per la corrupció interna del Partit Popular.

Munté ha destacat que com a partit han de reivindicar totes aquelles formacions polítiques que defensen un referèndum i “no es tanquen en banda” per negociar-lo, tal com fa el govern estatal. “El nostre objectiu és poder-nos explicar i contribuir que aquest referèndum se celebri”, ha explicat.

Aquestes paraules de la consellera de Presidència arriben l'endemà que el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, anunciés que assistirà a la conferència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Junqueras i el conseller d’Exteriors Romeva el pròxim dia 22 a Madrid.