Els dos màxims responsables del PDeCAT, David Bonvehí i Míriam Nogueras, han sortit a defensar el president, Quim Torra, arran la polèmica que han provocat les seves paraules sobre la via eslovena, ha insistit que el moviment independentista és "no violent, pacífic i democràtic". Els màxims responsables del partit han atribuït la polèmica a una "mala interpretació" de les seve paraules i voluntat de l'Estat d'"alimentar la confrontació".

"El moviment independentista és no violent i cívic. No és el primer cop que l'Estat espanyol alimenta la confrontació", ha retret Nogueras que s'ha encarregat de posar en marxa la roda de premsa. Tot seguit, ha estat Bonvehí qui ha parlat de males interpretacions de les paraules de Torra i ha assegurat que és una persona "profundament pacífica i democràtica".

La formació demòcrata ha volgut refermar que la via catalana és "pacífica i democràtica".

"El president Torra sap perfectament que la realitat eslovena i catalana són diferent. El que s'estigui traient d'aquest context s'està fent erròniament", ha advertit Bonvehí.

Nogueras ha recordat que a Eslovènia es van fer dos referèndums es van guanyar i la violència "va arribar de l'altre banda".

"Torrent se suma a la tesi del PDeCAT"

Pel que fa la reacció del president del Parlament, Roger Torrent, que ha defensat la via escocesa, Bonvehí ha celebrat amb ironia que "hagi anat a les posicions del PDeCAT", i ha recordat que el seu responsable de l'SNP que va impulsar el referèndum, Alex Salmon, va participar a la clausura del congrés fundacional demòcrata.

Pel que fa les mobilitzacions que es produeixin arran de la convocatòria del consell de ministres del 21 de desembre a Barcelona, Bonvehí ha insistit en el respecte "sempre i quan sigui pacífica" i ha garantit que el PDeCAT se sumarà allà on hi hagi unitat i pacifisme i faci "sentir orgullosos de ser catalans". "No ens agradaria aquell dia veure imatges que no ens sentim orgullosos com a país", ha advertit.

Les mobilitzacions que comptaran amb el suport del PDeCAT seran, segons el president del partit: "Que es puguin explicar i vagin amb la cara descoberta. No avalem accions de gent que no sabem qui és i van amb la cara tapada"