El Partit Demòcrata al Senat ha registrat aquest dimarts un conjunt de preguntes escrites sobre la prohibició per part del Govern espanyol al Port de Barcelona perquè liderés una missió comercial a Argentina i Uruguay aquesta setmana. Així ho ha explicat el portaveu de la formació, Josep Lluís Cleries, a través d'un comunicat, on ha considerat que “el Govern espanyol ha de respondre si aquesta decisió forma part del conjunt de mesures per perjudicar l’economia catalana”.

En aquesta línia, la bateria de preguntes també planteja al Govern espanyol “si és conscient que les seves accions contra l’economia catalana també perjudiquen a l’economia espanyola”, o “si pensa seguir impulsant accions que perjudiquen a l’economia catalana com els canvis que permeten amb rapidesa deslocalitzar seus d’empreses de Catalunya en altres localitzacions de l’Estat espanyol”. 

Les preguntes venen arran de la prohibició del govern espanyol, a través del Ministeri de Foment, al Port de Barcelona de participar en missions comercials a l'exterior fins passades les eleccions del 21 de desembre. Aquesta decisió, doncs, ha afectat a la missió institucional i comercial a Buenos Aires (Argentina) i Montevideo (Uruguai) de l'11 al 17 de novembre.