Després de recolzar la moció de censura de Pedro Sánchez que va permetre descavalcar del govern Mariano Rajoy, el PDeCAT ha reclamat al nou president espanyol "gestos" i que no compti amb un "xec en blanc" dels diputats demòcrates.

La portaveu de la formació demòcrata, Maria Senserrich, ha assegurat que es mantindran a "l'expectativa" de veure els perfils del nou govern socialista i del projecte del nou president, però també dels "gestos" de Sànchez. Entre d'altres, la resposta a la petició de convocar una reunió del president, Quim Torra.

"Demanem al president Sánchez diàleg i que sigui atrevit en les seves posicions", ha subratllat Senserrich que ha reclamat "dia i hora de la reunió amb el president Torra". "La primera reunió és imprescindible", ha reblat.

No al Senat als Pressupostos

El PDeCAT no amaga el seu escepticisme amb el nou executiu socialista, per la qual cosa ha advertit Sánchez que no esperi un "xec en blanc" dels seus diputats i que, d'entrada, els senadors demòcrates no recolzaran els pressupostos de l'Estat quan demà es votin al Senat.

"Ja ho vam dir al debat, no es pot governar contra Catalunya", ha argumentat Senserrich que retreu que els pressupostos del PP que Sánchez ha assumit van "contra Catalunya".

Els noms del nou executiu serà un dels termòmetres amb què aquesta formació mesurarà les intencions del nou executiu. Reclamen "ministres que dialoguin i respectin Catalunya, siguin d'on siguin" i adverteixen no es tracta que siguin o no catalans. "Tenim el cas de ministres que governaven contra Catalunya", ha afegit.

Unilateralitat

En ser interrogada sobre les declaracions de la consellera de Presidència, Elsa Artadi, que no tanca la porta a la unilateralitat, ha reclamat estudiar primer "la pantalla que s'ha obert i dialogar", com ha reclamat Torra, la qual cosa "no vol dir renunciar a les pròpies posicions".

En la reunió d'avui, el PDeCAT ha fixat per al 15 i 16 juny, la convenció municipalista a Castelldefels per preparar les pròximes eleccions municipals.