El PDeCAT no llança la tovallola fins a l’últim moment. És per això que el seu diputat al Congrés, Ferran Bel, ha reclamat al govern espanyol un gest d’última hora que permeti tramitar els pressupostos. Malgrat que el PSOE ja dona els comptes públics per perduts, els demòcrates els hi han recordat que “tenen temps per rectificar” i tornar al diàleg previ a la manifestació de la dreta i l’extrema dreta.

En aquest sentit, el diputat independentista ha demanat a la Moncloa que no responsabilitzi ERC i el PDeCAT si els pressupostos són tombats i hi ha eleccions anticipades. Si n’hi ha, ha argumentat, serà perquè des del PSOE hauran calculat que els “beneficia”.

Davant la negativa a parlar del referèndum d’autodeterminació, Bel ha advertit que “si no es pot parlar de tot, no és un diàleg franc”. I ha afegit: “Els demanem que facin l’exercici de tornar al dijous, i que puguem parlar de tot”. Ha recordat que havien estat “a prop” d’arribar a una entesa, fins que la dreta va organitzar l’ofensiva contra Pedro Sánchez pel diàleg amb Catalunya.

“No ens demanin que renunciem a res, com nosaltres no els ho demanem”, ha afirmat el diputat del PDeCAT, que ha lamentat que a poca distància del Congrés està tenint lloc “un judici que és una vergonya per a tots nosaltres”.