El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, creu que el govern espanyol s'ha "acovardit" davant la pressió de la dreta "judicial, mediàtica i política" i ha canviat de criteri sobre la defensa de Llarena per la demanda civil per la qual ha d'anar a declarar a Bèlgica el 4 de setembre, presentada pel govern a l'exili.  

Campuzano ho ha qualificat "d'error" i ha dit que no ajuda a trobar una solució política a la crisi catalana. "No comprenem el canvi de criteri", ha afirmat el portaveu, que creu que "no té sentit" que el govern espanyol "protegeixi i empari" les declaracions d'un jutge.

D'altra banda, Campuzano ha condemnat l'agressió d'una dona a la Ciutadella dissabte mentre suposadament retirava llaços grocs encara que no hagi estat motivada per qüestions polítiques i ha dit que "qualsevol acte de violència no es pot ni respectar ni considerar".

Campuzano ha demanat a Cs i PP que condemnin "amb la mateixa rotunditat" l'actuació de policies de paisà i, especialment, la que va patir el fotoperiodista Jordi Borràs. "No he escoltat cap declaració de polítics del PP o Cs condemnant aquests fets", ha lamentat.