Després que els representants de la cúpula del PDeCAT viatgessin ahir a Brussel·les per abordar amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, el procés de confluència amb JxCat i que constatessin les diferències que els separen, les converses tornen a recaure avui en Jordi Sánchez com a representant de la Crida.

La previsió és que la reunió amb Sànchez, a la qual com és habitual assistirà també el secretari general de la Crida, Toni Morral, se celebri aquesta tarda a Lledoners, on s'espera l'equip negociador habitual dels demòcrates, els mateixos que ahir van acudir a Brussel·les, és a dir, el president del partit, David Bonvehí, junt amb els membres de l'executiva Ferran Bel, Marc Castells i Marc Solsona.

Els dirigents del PDeCAT han evitat fer cap valoració pública sobre la reunió a Brussel·les, però el mateix silenci abona la versió que s'estén pel partit, que apunta que la conversa amb Puigdemont no va servir més que per ventilar un cop més les profundes diferències entre uns i altres. El president a l'exili hauria insistit que no accepta la proposta de Bonvehí d'aparcar la confluència i limitar l'acord entre JxCat i el PDeCAT a una coalició electoral, ni tampoc l'exigència dels demòcrates de mantenir una quota dins de Junts per preservar el pes del partit.

La proximitat de les eleccions és un dels arguments que sostenen l'exigència del PDeCAT de limitar l'acord a una coalició. De fet, el partit està escalfant la seva maquinària amb la vista posada en una convocatòria el 17 de maig.

Les diferències arriben al punt que algunes versions no descarten la possibilitat d'un trencament del PDeCAT amb JxCat. Això no obstant, fonts de la direcció demòcrata subratllen que els negociadors han de sotmetre la conclusió de les converses a l'executiva i, especialment, al consell nacional del partit, on el suport a Puigdemont és molt majoritari.