La direcció del PDeCAT ha convocat per a demà, dilluns, al vespre el seu consell nacional per posar en marxa la maquinària electoral del partit de cara a les properes eleccions al Parlament, previstes per al 14 de febrer.

Malgrat la tensió del pols amb JxCat, que ha acabat als tribunals, la formació que presideix David Bonvehí es troba encara en converses amb el partit de Carles Puigdemont per intentar arribar a un acord per als propers comicis catalans.

Descartada la possibilitat d'una coalició les dues forces estudien altres fórmules com la incorporació de candidats del PDeCAT dins de les llistes de JxCat. Això no obstant, l'acord sembla cada cop més complex. En cas que no sigui possible, la formació demòcrata concorrerà en solitari, segons han assegurat repetidament els responsables del partit, que ha insistit que d'una manera o altra seran en la cursa al Parlament.

En aquest context, l'exconsellera Àngels Chacón apareix com el nom amb més possibilitats per encapçalar una llista electoral del PDeCAT. Chacón va ser apartada del Govern en la remodelació feta a començaments de setembre per Quim Torra en el que es va interpretar com una purga contra la formació demòcrata.

Chacón, candidata

El nom de la consellera ja apareixia aleshores, junt amb el de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, entre els candidats amb més possibilitats per liderar la llista. Chacón, que ha mantingut una intensa activitat dins del partit des que va abandonar el Govern, ha deixat clara la seva disposició a assumir la candidatura.

angels chacon mascareta coronavirus - acn

L'exconsellera d'Empresa Àngels Chacón es perfila com a candidata del PDeCAT / ACN

El consell nacional haurà de fixar aquest dilluns els mecanismes per a l'elecció del seu candidat que, segons el reglament, hauria de seguir un procés de primàries.

La convocatòria del màxim òrgan del partit entre congressos se celebrarà l'endemà que JxCat hagi tancat el seu propi congrés fundacional, que ha provocat una forta sagnia en les files demòcrates. Amb tot, a mitjans de setembre, el PDeCAT va rebre el suport de qui va ser el seu president, Artur Mas, que va anunciar que no abandona el partit i no se sumarà a la nova formació de Puigdemont. Amb tot, Mas va assegurar que no participarà en una confrontació pública amb Puigdemont.

Artur Mas - Sergi Alcázar

Artur Mas en un moment de la roda de premsa en què va anunciar que no abandonava el PDeCAT / Sergi Alcàzar