Les paraules de Marta Pascal porten cua. L'ara senadora del PDECat lamentava ahir en una entrevista al Preguntes Freqüents de TV3, que "no es pot discrepar amb Puigdemont" dins el partit.

I no ha trobat el recolzament, de moment, de ningú del seu partit. El mateix portaveu, Marc Solsona, ho nega taxativament: "En el PDECat no tenim por de discrepar de ningú i menys de la gent que representa el nostra espai". El també alcalde de Mollerussa, ha destacat la seva doble condició com a membre de l'executiva del PDECat i a la vegada diputat en el Parlament de Junts per Catalunya com a clam unànime d'ambdues bandes. Solsona va més enllà i considera que tothom ha tingut l'oportunitat de discrepar i sense cap mena de problema i demana que "qui no ho hagi fet que no arrossegui els altres", en declaracions a Catalunya Ràdio.

Solsona recorda, una vegada més, la necessitat de reordenar l'espai postconvergent entre PDECat, la Crida i Junts per Catalunya davant les properes eleccions al Parlament de Catalunya, tot i que adverteix: "Que vulguem que passi no vol dir que acabi passant perquè depèn de diferents actors, no només de nosaltres" i aposta per "tancar-ho bé i no fer cap pas en pals". Per tancar qualsevol debat, Solsona sentencia: "Puigdemont és el nostre líder inqüestionable".