L'excoordinador general del PDeCat, Marta Pascal, acaba de publica un llibre, Perdre la por (Catarata, 2020), en el que explica quins motius la van portar a dimitir del seu càrrec, motivat principalment per les seves discrepàncies amb l'expresident i líder de l'espai, Carles Puigdemont. Així ho va explicar també aquest dissabte a la nit en una entrevista al programa FAQS de TV3, on ha lamentat que dins el partit no es pugui "discrepar amb Puigdemont" i que quan es configurava la llista de les eleccions del 21-D es volgués excloure la gent del partit. 

"Qualsevol persona que fos del PDeCat restava al plantejament del president Puigdemont. Tot el que fes olor a una prèvia convergent semblava que estigués vinculat a la casta", va afegir en aquest sentit. Tot i això, Pascal, que encara és senadora per designació autonòmica en representació de JxCat, assegura que no ho deixarà per poder "defensar el diàleg i un partit ampli". 

"El PDeCat ha de triar entre la Crida o sumar"

Pel que fa al futur del partit, Pascal va assegurar que el PDeCat ha de triar "si vol anar amb un company de viatge com la Crida o si vol fer un plantejament de sumar" i recuperar un projecte basat en la "centralitat". En aquest sentit, va criticar l'estratègia del bloqueig i va assegurar que, de fet, va dimitir per "principis" quan es va adornar "que la línia política era basada en el bloqueig i no en la suma". "Em vaig adonar que no podia seguir", va afegir.

A més, va fer una crida per recuperar la capacitat d'influència en la política espanyola perquè, va assegurar, s'estan "perdent "oportunitats".

Amb tot, va defensar que ara és el "moment de la política de veritat" i que "és contradictori veure gent pel matí en un faristol i per la tarda tallant una carretera".